De Ooldies

Roermond

Na het vertrek op vrijdagmorgen 28 september ging de reis, met een aantal opstappers, richting Giethoorn, waar een idyllisch scheepswerfje werd bezocht. Aansluitend een rondvaart door Giethoorn en de Boven Wieden. Na een bezoekje aan Lemmer ging het naar de eindbestemming Stavoren. Na aankomst op ‘Dy Abt’ werden de kooien meteen ingericht en een nasi maaltijd klaargemaakt.

de reveille op zaterdagmorgen 06.15 uur, het ontbijt van eieren en spek, het appèl en inspectie om 09.30 uur, werd om 10.00 uur het ruime sop gekozen, richting Enkhuizen. Helaas lieten de weergoden het afweten en bleven alleen de echte diehards aan dek om de schoten en het roer te bedienen. Na de Krabbegatsluis werd koers gezet richting Hoorn, nog steeds in de stromende regen. Om 16.00 uur werd afgemeerd in de haven van Hoorn. Na een begroeting aan de scheepsjongens van Bontekoe, werd meteen het eerste café opgezocht. Na te zijn opgewarmd en opgedroogd, werden we weer aan boord verwacht voor een heus driegangen menu, chapeau!

Na een rustige nacht op zondagmorgen weer op tijd op voor het ontbijt van eieren en spek. Daarna weer appel, maar nu met links en rechts toeschouwers op de wal. Vervolgens werd de uitgevaren richting Enkhuizen. Na de sluis en de soep werd nog even de motor er bij gezet, anders konden we niet in een rak naar Stavoren, want de wind was namelijk iets naar noord gedraaid.

Na schoon schip te hebben gemaakt en afscheid te hebben genomen van schipper Sietse, maat Kirsten(Cristel) en van elkaar, werd rond 17.00 uur tocht naar Limburg aanvaard.
Iedereen had het ontzettend naar zijn zin gehad en er werd al druk gelobbyd om ‘Dy Abt’ voor het volgend jaar weer te reserveren. 

Agenda

Evenementenkalender
zondag 24 september 2023

Ooldies On Tour


Alleen voor leden
close