De Ooldies

Roermond

Een zwarte dag in de geschiedenis van de Ooldies het is zaterdag morgen 25 september Volgens planning zouden we nu op het IJsselmeer varen voor ons jaarlijkse zeilweekend, niks is echter minder... waar enkele dagen geleden zijn we hard geraakt door het overlijden van ons zeer gewaardeerd lid: Joop van der Sluizen. Ongeloof en verdrietig door het verlies van onze vriend zijn we op deze morgen alle aanwezig om waardig afscheid te nemen van Joop
Joop was al jaren lid van de Ooldies Zijn hele leven was hij gefascineerd van alles op het nautisch gebied, als je iets wou weten of vragen was Joop het juiste adres, hij kon er uren over vertellen en wist waar hij het over had. De Ooldies verliezen in Joop een vakman een techneut maar vooral ook een vriend.
Joop behouden vaart

Joop van der Sluizen

Zaterdagmiddag.. Na goed overleg hebben we besloten om ons geplande zeilweekend op wel is waar op aangepaste wijze toch door te laten gaan in de overtuiging dat Joop dat zeker zo gewild zou hebben...
Na een korte briefing van onze voorzitter en een welkom voor onze nieuwe leden en opstappers wist hij o.a. te vertellen dat onze "vaste" opstapper Ed voor cursus tegen het snurken glansrijk is gezakt, maar daar zullen we vast nog wel het fijne van horen.
We gaan op pad
Zoals gebruikelijk worden de auto's vol geladen met de nodige drank en proviand en onze echtgenotes hebben laten geloven dat we hun enorm zouden gaan missen,zijn we om 15.42u vertrokken richting Stavoren.
Uiteraard hebben we een gezellige tussenstop gemaakt. Om 17.05u arriveerde we bij een van te voren zorgvuldig geselecteerd wegrestaurant "La Place"
Even de tijd voor een broodje en een kopje koffie
Opmerkelijk detail was de curry die was blijkbaar zo lekker dat onze Frans besloot er zelfs een beetje van in zijn koffie te doen...
We vervolgen onze weg naar Stavoren om 17.35u toch weer even kunnen lachen de stemming komt er langzaam in.
 
18.55u Aankomst in Stavoren de vertrouwde
Dy Abt Fan Starum ligt in de haven al op ons te wachten, Na een hartelijk welkom van de schipper konden we gelijk in de stromende regen inschepen maar dat kon de pret niet drukken we hadden er zin in.
Even ontspannen even wat anders.

Door omstandigheden was de kombuis volledig in handen van onze maîtrecuisinier Henk van Boeyen die weer de nodige culinaire hoogstandjes op de tafel wist te toveren, onze complimenten.
Na het eten hebben een paar Ooldies hun corvee gedaan en was het tijd voor de officiële handelingen...
Na een gedegen proef periode van ongeveer vier jaar hadden twee aspirant leden vrijwel alle testen doorstaan en zijn door alle Ooldies goed genoeg bevonden om zich voortaan ook Ooldie te mogen noemen, enkele kleine details moesten echter nog geregeld worden, Frank
lees: de Kleine, Had aan alle eisen voldaan en is geheel volgens protocol toegetreden.
Ook Gijs Sars is toegetreden tot de ooldies na dat hij eerst even kennis had gemaakt met het oer-Hollandse en vooral nautisch "Ducken", Frits was bereidt om ondanks de zeer  zware druk die e.e.a.met zich mee brengt Gijs kennis te laten maken met dit fenomeen.
Trots als een pauw liepen de twee nieuwe Ooldies voorop het dorp in waar we nog even een drankje hebben genomen   in "Café de Posthoorn"
Tegen 23.15u waren we terug aan boord Sommige namen nog een afzakkertje en begon de voorbereiding voor de nacht, Ed pakte zijn neuspleister en spray, Frits vroeg of iemand zijn rug wilde insmeren met midalgan!!!!
En langzaam werd het "stil" aan boord
Zondag Na een "Rustige"nacht waren we klaar voor een zeiltocht over het IJsselmeer. Eerst natuurlijk een stevig ontbijt met eieren en spek dat weer traditie getrouw perfect verzorgd werd door Jan. Tijdens het ontbijt werden we door onze schipper Annemien op de hoogte gebracht van de slechte weersomstandigheden en kwam de discussie of we wel of niet zouden uitvaren, er werd uiteindelijk besloten ondanks de dikke mist toch een kleine tocht te maken.
Later op de ochtend werden de weersomstandigheden beduidend beter en hebben we naar omstandigheden toch nog kunnen genieten van een heerlijk dagje IJsselmeer...
Om 17.45u Terug in de haven van Stavoren en kon het inschepen van onze auto's weer beginnen, afscheid nemen van de vrouwelijke bemanning Annemien en haar zus Jolien en ons zeilweekend 2010 was alweer voorbij

 

Anders dan anders Een weekend met een lach en  een traan.          

 

db/nb'10 ©

Agenda

Evenementenkalender
zondag 24 september 2023

Ooldies On Tour


Alleen voor leden
close