De Ooldies

Roermond

Op een uitermate mooie zonnige vrijdag 26 september 2008 was het om 09:30 uur verzamelen bij  Oolderhuuske, en na een eerste kennismaking met de opstappers en indelen van het vervoer werd koers gezet naar Cuijk.

Alwaar we een uitgebreide, en goed verzorgde,rondleiding kregen van het project  Kraaijenbergse Plassen door Smals Beheer.

Op 27-09 voeren we met Kreek en z'n maat even na 09:00 uur al zeilend van de steiger uit de haven van Stavoren, gezien de windrichting werd besloten richting Harlingen te varen  dus eerst naar de sluis van Kornwerderzand en dan het Wad op.ETA Harlingen rond 16:00 uur afmeren achter de botter van ING alwaar een feestje aan de gangwas en wel 12 accordeonistes aan boord waren.
Een uitvoering van "Aan het strand" kon dan ook niet uitblijven.Ook de pollepel en deksel balade werd goed ontvangen.
Na weer een voortreffelijk verzorgd maal werd nog even nagenoten aan boord en enkele scouting insignes uitgereikt,
Henk en Sef werden onderscheiden met een kookinsigne,als dank voor hun tomeloze inzet die 2 dagen voor het eten.Harlingen bij night werd ook nog met een bezoekje vereert, een uitvoering van het Friese volkslied kwam uit een raam op de 2
e  verdieping waarna het Limburgse volgde.
Terug aan boord werd s'nachts nog even na gekeuveld en uitvoerig met de moeder van de Ooldies getelefoneerd waarbij de ene levensles na de ander volgde.Ook de BHV liet zich niet onbetuigd voor het verbinden van een grote teen die gestoten was bij het uit bed vallen!
Waarna het snurkconcert begon.
Laat in de middag verder gekoerst richting Stavoren alwaar een ontvangst op "Dy Abt fan Starum" alsof we thuiskwamen,een waar vismenu stond klaar,verzorgd door de eigenaresse Annajoke, waarvoor natuurlijk nog hartelijk dank.En natuurlijk ook de eerste pretcillinders lieten zich niet onbetuigd.
Na de heildronk en het fluitconcert werd het centrum van Stavoren nog even opgezocht.


28-09 Appél aan dek en vertrek vanuit Harlingen over het Wad richting Kornwerderzand, waar het wachten was op enkele "pretpoepers" om mee te kunnen schutten.Het Laatste stuk weer de zeilen gehesen en de koers naar Stavoren gezet.Kortom een heerlijk weekeinde en het weer had ook ontzettend
meegewerkt aan dit prachtige zeilweekend 2008. 

Agenda

Evenementenkalender
zondag 24 september 2023

Ooldies On Tour


Alleen voor leden
close